středa 16. února 2011

Kapustový mozeček s uzeným masem

Ingredience:

1 středně velká kapusta
olej
1 - 2 cibule
sůl
drcený kmín
mletý pepř
kostka masoxu
100 g strouhanky
4 vejce
100 g uzeného masa nebo uzeniny

Postup:

Cibuli oloupeme, nakrájíme na malé kostky a orestujeme na rozpáleném oleji. Pak přidáme očištěnou a na nudličky nakrájenou kapustu, sůl, kmín, pepř, podlijeme vodou, přidáme masox a dusíme doměkka. Pak přidáme strouhanku, promícháme, zalijeme rozšlehanými vejci a za stálého míchání je necháme ztuhnout. Potom nakrájíme uzené maso na kostičky, přidáme ho také a necháme prohřát. Kapustu můžeme také dochutit česnekem. Podáváme s opékanými bramborami nebo bramborovým knedlíkem.

Reklama LUMAL

Žádné komentáře:

Okomentovat