středa 16. února 2011

Kapustičky zapečené s bramborami a uzeným masem

Ingredience:

200 g brambor
200 g čerstvé nebo mražené růžičkové kapusty
3 stroužky česneku
2 lžíce oleje
2 jarní cibulky
sůl
pepř
oregáno
kmín
600 g uzeného masa
2 vejce
250 ml zakysané smetany

Postup:

Brambory ve slupce uvaříme do poloměkka a nakrájíme na silnější plátky. Očištěnou cibuli nakrájíme na kolečka, česnek na plátky. Na pánvi rozehřejeme olej a orestujeme na něm plátky brambor spolu s česnekem a cibulí. Pak přidáme kapustičky a ještě 3 – 4 minuty opékáme.

Uzené maso nakrájíme na kousky, promícháme s opečenou zeleninou, opepříme, okmínujeme a opatrně osolíme. Uzené většinou bývá dosti slané. Směs vložíme do zapékací misky a zalijeme zakysanou smetanou rozšlehanou s vejci a oreganem. Zapečeme v troubě vyhřáté na 190°C asi 20 minut dozlatova.

Reklama LUMAL

Žádné komentáře:

Okomentovat