Ingredience:
800 g úhoře
100 g másla
50 g hladké mouky
200 ml smetany ke šlehání
2 - 3 žloutky
1 citrón
2 malé cibule
bobkový list
celý pepř
šťovík
kerblík
estragon
kopr
sůl
Postup:
Očištěného
úhoře rozdělíme na čtyři stejné porce. Svaříme vodu s celým kořením, solí a šťávou z půlky citrónu. Přidáme oloupané celé cibule a porce
úhoře. Zvolna vaříme asi 15 minut. Koření s cibulí a
úhoře vyjmeme a do vzniklého vývaru přidáme nasekané bylinky. Povaříme a zahustíme světlou jíškou z másla a mouky. Zahustlou omáčkou zjemníme žloutky rozšlehanými ve smetaně. Povaříme a dochutíme. Porce
úhoře na talíři přelijeme omáčkou a ozdobíme snítkami bylinek.
Žádné komentáře:
Okomentovat