pátek 22. října 2010

Smetanová hrášková polévka

Ingredience:

500 g mraženého hrášku
1 l zeleninového vývaru (z kostky)
1 jemně nakrájená cibule
1 lahvička smetany na vaření Rama
2 lžíce olivového oleje
sůl
pepř
pažitka

Postup:

Hrášek vsypeme do osolené vroucí vody a 5 minut ho povaříme. Slijeme přes cedník a ochladíme studenou vodou. V hrnci na olivovém oleji osmažíme nakrájenou cibuli, vsypeme okapaný hrášek, zalijeme horkým zeleninovým vývarem, který jsme si předtím připravili z kostky a 5 minut povaříme.
Vlijeme smetanu, osolíme, opepříme a polévku rozmixujeme. Polévku podáváme s pečivem, které můžeme opéct v toastovači. Je to vydatná a rychlá večeře.

Žádné komentáře:

Okomentovat