čtvrtek 21. října 2010

Rybí polévka typu Halászlé

Ingredience:

Přiměřené množství rybího masa bez kostí nakrájeného na kusy (raději více). Ryba může být jakákoli, počítáme s charakteristickou chutí, kapr, makrela na obrázcích je mražená treska.
1/2 sáčku gulášového koření
1/2 sáčku mleté sladké papriky
jedna nebo dvě cibule
Zelené nebo žluté fazolové lusky popř. na větší kousky nakrájená silnostěnná paprika nebo mražená kukuřice či mražený hrášek. Nebo směs některých těchto surovin - zkrátka co dům dá.
1 lžička rajčatového prášku, nebo lžíce rajského protlaku, či trocha kečupu.
1 lžička solamylu namočeného v 1 dl vody.
2 lžíce olivového oleje.
Kdo může, neprohloupí s 2 stroužky česneku na tenké plátky nakrájenými.

Postup:

Na oleji osmažíme do tmavšího zlatova nakrájenou cibuli. Na ni vložíme rybí maso a zasypu jej kořením a paprikou. Rychle promícháme a přidám zeleninu. Když použiji mražený hrášek nebo kukuřici, tak to dáváme, až je maso skoro hotové.
Necháme vše jen lehounce osmahnout, mražená ryba pustí dostatek vody, tak necháme jen mírně vyvařit, zaliji studenou vodou a přidáme rajčatový přípravek. Dále už nemícháme, rozdrolilo by se maso. Vaříme asi 7 minut, potom přidáme namočený solamyl. Jak polévka začne znovu vařit, tak je hotová. Podáváme s pečivem.

Žádné komentáře:

Okomentovat