Ingredience:
500g rajčat
2 středně velké mrkve
2 malé cibule
1 lžička rajského protlaku
3/4 l zeleninového vývaru
2 svazky bazalky
pepř
4 malá rajčata
3 lžíce másla
Postup:
Rajská jablíčka oláchneme a nakrájíme na kousky. Očistíme a omyjeme mrkev a nahrubo ji nastrouháme. Oloupanou cibuli nakrájíme na kostičky. V hrnci rozehřejeme máslo a připravenou zeleninu na něm asi 10 minut dusíme. Vmícháme
rajčatový protlak, necháme krátce zasmahnout a zalijeme zeleninovým vývarem, který jsme si mezitím připravili.
Polévku vaříme asi 30 minut při střední teplotě a potom ji prpasírujeme jemným sítem. Opereme a osušíme bazalku, pár lísků odložíme stranou na ozdobení a zbytek najemnou nasekáme. Šlehačku ušleháme do polotuha a vmíháme do ní bazalku.
Polévku dochutíme pepřem. Malá
rajčata nasekáme na plátky a prohřejeme v
polévce. Tu podáváme v miskách, ozdobenou bazalkou a šlehačkou.
Žádné komentáře:
Okomentovat