úterý 19. října 2010

Pohankové palačinky

Ingredience:

250 g pohankové hladké mouky,
600 ml vody,
špetka soli,
1-2 vejce,
olej

Postup:

Mouku dobře rozmícháme ve vodě na hladké těsto, přidáme špetku soli a vklepneme vejce. Znovu dobře promícháme. Chceme-li připravovat sladké palačinky (s marmeládou, sladkým krémem, apod.), můžeme těsto trochu osladit cukrem. Těsto necháme asi 15 minut odstát. Pánev pokapeme jemně olejem a po obou stranách pečeme palačinky. Ještě teplé potřeme zavařeninou (posypeme sekanými ořechy), stočíme a klademe na talíře. Těsně před podáváním můžeme ozdobit šlehačkou a posypeme Grankem nebo skořicí.

Palačinky je možné plnit zeleninovou, masovou či jinou náplní a posypané strouhaným sýrem zapékat v troubě.

Žádné komentáře:

Okomentovat