úterý 19. října 2010

Petrželkové palačinky plněné rajčaty

Ingredience:

500 ml mléka,
100 g celozrnné pšeničné mouky,
80 g hladké mouky,
2 vejce,
sůl,
1 svazek zelené petrželky,
máslo,
kousek zelené části pórku,
5 středně velkých rajčat,
Solčanka

Postup:

Z mléka, obou mouk, vajec, soli a jemně posekané zelené petrželky vymícháme těsto, které necháme 20 minut stát. Pak z něj na másle osmažíme po obou stranách palačinky.
Na másle osmahneme najemno nakrájený pórek a přidáme oloupaná a pokrájená rajčata. Bez podlití je podusíme asi 15 minut, dochutíme pouze Solčankou.
Hotové palačinky plníme dušenými rajčaty a přehneme.

Žádné komentáře:

Okomentovat