neděle 24. října 2010

Neapolská rybí polévka

Ingredience:

400g mořského okouna
70g rýže
2 rajčata
1 cibule
0.5dl tomatové šťávy
0.5dl červeného vína
1 stroužek česneku
0.5dl olovového oleje
petrželová nať
mlatý pepř
bazalka
zeleninový bujón (1 kostka)
nové koření
bobkový list
sůl

Postup:

Rybu odkostíme od páteře, odstraníme i malé kostičky a maso nakrájíme na malé kousky. Zbytky ryby (páteř a ploutve) nalámeme na menší kousky a přelijeme litrem studené vody, uvedeme do varu, osolíme, dáme kostku bujónu, nové oření a bobkový list. Půl hodiny necháme vařit a pak odstavíme.
Cibuli nakrájíme najemno, rajčata spaříme vařící vodou, sloupneme a překrájíme na kostičky. V hrnci rozehřejeme olivový olej, vložíme do něj cibulku a restujeme až se začne barvit.
Potom přidáme vypranou, okapanou rýži, utřený česnek a společně ještě opražíme, až rýže začne sklovatět. Zalejeme přecezeným vývarem, dochutíme pepřem, bazalkou a zavaříme.
Do polévky přídáme rajčata a vaříme až je rýže téměř měkká. Pak přidáme rybí maso, červené víno a polévku necháme ještě 5 minut mírně probublávat. Dochutéme solí a před podáváním posypeme sekanou petrželkou.

Žádné komentáře:

Okomentovat