pátek 22. října 2010

Letní okurková polévka

Ingredience:

3 lžíce olivového oleje
80g cibule
400 g čerstvých okurek
2 stroužky česneku
150-200 g brambor
1 lžička nasekané čerstvé máty
2 lžíce nasekaného kopru
1 lžíce podravka přísady
450-500 ml horké vody
250 ml zakysané smetany

Postup:

Omyté okurky oloupejte, překrojte podélně, odstrante semínka a nakrájejte na větší kousky. Na oleji orestujte cibuli, přidejte nasekaný česnek a oloupané brambory nakrájené na kostičky. Krátce orestujte, a poté zalijte vodou. Přidejte podravku a mátu a vařte na mírném ohni asi 15 minut. Přidejte okurky a vařte ještě 10 minut, nechte trochu vychladnou a rozmixujte. Takto připravenou polévku dejte do mísy, přidejte kopr, smetanu, dobře promíchejte a dejte asi na hodinu vychladnou do ledničky. Polévku ozdobte kostičkami a kolečky okurky a koprem, podávejte vychlazenou.

Žádné komentáře:

Okomentovat