čtvrtek 21. října 2010

Domácí uzený kapr

Ingredience:

4 kusy kapra o váze 1,5 kg
dle chuti nové koření
celý černý pepř
sůl
bobkový list

Postup:

Kapra očistíme, odřízneme hlavy, vykucháme a omyjeme.
Ryby silně prosolíme a do břišní dutiny vložíme bobkový list , několik kuliček celého černého pepře a kuličku nového koření. Vše poskládáme do hlubší nádoby tak, aby ryby měly hřbety dolů, zakryjeme a necháme v chladu odležet alespoň 24 hodin.
Potom kapry rozdělíme na polovinu, příčně na ocasní a hrudní porce. Vyjmeme koření, důkladně osušíme a upevníme na potravinový provázek.
Udírnu roztopíme na 60 °C , vložíme vyvázané kapry a zvolna udíme přibližně 8 až 9 hodin. Teplotu udržujeme mezi 40 - 60 °C.
Hotové kapry zbavíme provázků, přendáme je na tác a podáváme s pečivem a zeleninovými saláty

Žádné komentáře:

Okomentovat