Ingredience:
Candáthouska
citron
1 cibule
200 g uzeného masa (osvědčil se mi uzený vepřový bok)
1 vejce
lžička hořčice
sůl
pepř
Postup:
Candáta pokapeme citronovou šťávou a necháme 15-20 minut odležet.1/2 housky namočíme do vody a dobře vymačkáme. Nakrájíme na drobno 1 cibuli. Housku a cibuli smícháme s 200 g drobně nakrájeného uzeného masa, 1 vejcem, lžičkou hořčice, solí, pepřem. Candáta zevnitř i z venčí osolíme a opepříme, candátovu břišní dutinu naplníme nádivkou a uzavřeme. Zabalíme do alobalu a vložíme do zapékací nádoby nádivkou dolů. Po upečení rozbalíme rybu a nakrájíme na podkovy. Pečeme ve středně horké troubě.
Pečeme zhruba 1 hodinu.
Podáváme s bramborem, hranolky.
Místo candáta, lze použít i štiku, nebo bolena.
Žádné komentáře:
Okomentovat