úterý 19. října 2010

Bramborové palačinky s mákem

Ingredience:

800 g brambor,
50 g celozrnné špaldové mouky,
100 g hrubé mouky,
¼ lžičky soli,
mouka na posypání válu,
50 g rozpuštěného másla,
60 g umletého máku,
60 g moučkového cukru,
špetka mleté skořice

Postup:

Brambory uvaříme ve slupce. Pak je slijeme, oloupeme, jemně je nastrouháme, smícháme s moukami a solí a vypracujeme hladké těsto. To rozdělíme na 4 díly a každý kousek těsta rozválíme na kulatou placku. Na suché pánvi je postupně opečeme z obou stran, na talířích potřeme rozpuštěným vychladlým máslem a posypeme mletým mákem, smíchaným s cukrem a skořicí. Potom placky svineme do ruliček jako palačinky.

Žádné komentáře:

Okomentovat