čtvrtek 28. října 2010

Bouillabaise - rybí polévka

Ingredience:

750 g očištěných ryb (různé druhy - dobrý je třeba kousek lososa, kousek tresky)
200 g zmrazených krevet nebo mušlí
2 brambory
1 velká cibule
3 rajčata
3 stroužky česneku
8 lžic oleje (nejlépe olivového)
tymián
2 bobkové listy
mletý pepř
špetka šafránu
1 dl bílého vína
2 litry vody

Postup

Do varu uvedeme 2 litry osolené a opepřené vody. Brambory oloupeme a nakrájíme na kostičky. Cibuli nakrájíme na plátky, rajčatan na osminky, česnek nasekáme nadrobno. Do vroucí vody přilijeme olej a přidáme brambory, cibuli, česnek a rajčata. Po 5 minutách varu přidáme na kostičky pokrájené kousky ryb a krevety nebo mušle (nejlépe oboje). Přilijeme víno, okořeníme tymiánem, bobkovým listem a špetkou šafránu. Polévku necháme vařit ještě asi 20 minut. Podáváme s bílým chlebem nebo s opečenými toasty jako samostatný pokrm.

Žádné komentáře:

Okomentovat